Når Folketinget om 2 ugers tid går på sommerferie, vil Christiansborgs Slotsplads blive forvandlet til en scene for utilfredse klimaaktivister. Et kor af bekymring vil råbe forskellige slagsange, der skal få politikere - skuespillets umiddelbare hovedrolleindehavere - til at vågne op og erkende, at vi står i en krise uden fortilfælde. Vi utilfredse klimaaktivister vil råbe og synge højt om klimakrisens alvorligheder, men med det seneste års nølen og eftergivelse over for Dansk Industri lader det til, at vi synger for tomme sale. Det viser sig simpelthen, at hovedrolleindehaverne ikke er politikerne, og at scenen overhovedet ikke er Christiansborg, men Rådhuspladsen, hvor Dansk Industri ligger. For som vi har set de seneste år, agerer Dan Jørgensen og co. mere eller mindre statister i Dansk Industri, Dansk Erhverv og Landbrug & Fødevarers marionetdukkespil, der blot skubber politikerne frem på scenen i fremførelsen af det, vi kan kalde Christiansborgs absurd teater. Et teaterstykke, hvor alt mening er tabt til teknofix, pyrolyse og græsprotein. Et teaterstykke, hvor videnskaben er skrevet helt ud af stykket og byttet ud med hjemmelavede frikadeller og YouTube-videoer. Et teaterstykke, hvor berettermodellens - eller skal vi kalde den hockeystavsmodellen? - klimaks først nås om ti år, fordi ingen, ifølge regeringen, åbenbart går i teatret for at se handling. 

Derfor må vi klimaaktivister overveje, om ikke vi skal skifte Christiansborgs tomme sale ud med en scene, hvor magten øjensynligt ligger. For som vi har set, er regeringen ligeglade med deres eget nedsatte klimaråd, ligeglade med at følge deres egne klimalove og ligeglade med at mødes med klimaaktivister. De følger nemlig i stedet Dansk Erhvervs klimaråd, EU’s mangelfulde klimalov og mødes i stedet for med lobbyister med 20.000 kroner i lommen. 

Lad os derfor spørge, hvem der egentlig agerer sufflør og hvisker Dan Jørgensen og Rasmus Prehn i øret? Hvem er det egentlig, dersom opremser de replikker, som de to herrer turnerer rundt med? Hvem er det egentlig, som instruerer deres politik? For de kan umuligt selv have skrevet manuskriptet til en klimapolitik, der ikke blot modsiger al sund fornuft, men også en fælles fremtid. Derfor må klimaaktivister i den kommende tid, når Folketinget lukkes, overveje, om ikke Christiansborg er blevet for absurd til at tildele opmærksomhed, og i stedet bygge en ny scene op foran Dansk Industri, hvor magten reelt ligger. 

Indholdet i blogindlægget er et udtryk for skribentens egen holdning. Skribenten har ansvar for at fakta-tjekke.