Borgere kræver klimahandling på årsdagen for S-regeringen

5. juni 2020: For at markere årsdagen for danmarkshistoriens grønneste folketingsvalg afholder klimaaktivister i Den Grønne Studenterbevægelse og FridaysForFuture coronavenlige demonstrationer for en grøn genstart af Danmark. Borgere inviteres i København, Aarhus og Aalborg til at deltage ved at komme forbi demonstrationerne og sætte et par sko som symbol på, at de fortsat går på gaden for klimaet. På de sociale medier opfordres borgere i hele Danmark til at vise deres utilfredshed med regeringens klimapolitik ved at tage et billede, hvor de står med et protestskilt med #grøngenstart.


Grøn genstart forudsætter kloge CO2-afgifter

S-regeringen modarbejder en grøn genstart af Danmark, når de afviser at indføre de nødvendige CO2-afgifter, som Klimarådet har foreslået senest i deres bud på en grøn genstart. Samtidig har Dan Jørgensen valgt at udskyde de vigtige forhandlinger om klimahandlingsplanerne. Politikerne har vist imponerende handlekraft i håndteringen af coronapandemien, hvilket vi borgere kun kan håbe bliver den nye normal for håndteringen af klima- og biodiversitetskrisen.


Kridt skoene, Mette

Derfor kræver vi i samlet flok, at Mette Frederiksen og resten af S-regeringen sørger for en genstart, der ikke bringer os tilbage til den uambitiøse klimapolitik fra før 11. marts 2020, men rent faktisk får Danmark på rette vej til at levere et fair bidrag til Paris-aftalen. Den Grønne Studenterbevægelse har samlet tre krav, og FridaysForFuture har fire forslag til en grøn genstart. 


Citat Rosanna Børsting Sørensen tlf. 2624 7828 fra Den Grønne Studenterbevægelse: 

Det har været et mildest talt skuffende forår på klimafronten. Klimaforhandlingerne er blevet forsinkede, og det nylige klimaudspil fra regeringen leverer kun 10% af de nødvendige reduktioner. Sidste år satte mange af os kryds ved klimaet, og den nuværende regering sidder med et historisk stort grønt mandat. Derfor er det på tide, at Mette Frederiksen kridter skoene og sørger for en grøn genstart i genåbningen af Danmark.


Citat Sigrid Skou Hansen tlf. +45 2217 9959 fra FridaysForFuture Denmark:

Efter corona skal vi ikke tilbage til normalen, for normalen var en verden med klimaforandringer, fattigdom, ulighed og krig. Derfor skal vi udnytte genåbningen af verden til en grøn genstart. En genstart der sætter det som topprioritet at bremse klimakrisen, skabe lighed og skabe fred!


Pressekontakt: Sussi Lillelund, tlf. +45 2493 1813 og sussilillelund@gmail.com.


Indholdet i blogindlægget er et udtryk for skribentens egen holdning. Skribenten har ansvar for at fakta-tjekke.